februarie 8, 2020

Cearcăne

Fie ca apar dupa o noapte nedormita, o perioada stresanta sau sunt instalate de multa vreme, cearcanele sunt

Fie că apar după o noapte nedormită, o perioadă stresantă sau sunt instalate deja de multă vreme, cearcănele sunt o problemă cosmetica frustrantă. Ne răpesc din frumusețe, dându-ne un aspect trist și lipsit de tonus. Mai mult decât atât, uneori, cearcănele nu indică doar lipsa de odihnă, ci pot fi cauzate de lipsa unor vitamine sau chiar anumite afecțiuni. 

Tipuri de cearcăne 

Aspectul de oboseală crește odată cu vârsta din cel puțin două motive: pentru că se resoarbe natural grăsimea facială și pentru că mușchii orbiculari și pielea se lasă progresiv. 

Cearcăne de conformație sau genetice

Dacă vă numărați printre persoanele cu orbita adâncă și mușchiul orbicular subțire se poate să fi observat predispoziția spre cearcăne accentuate încă din adolescență sau copilărie, mai ales dacă și pielea din jurul ochilor este subțire sau palidă. 

Cearcăne de culoare

Zona de sub ochi este prima care arată deficiențele de somn, lipsa hidratării și alimentația nesănătoasă. Odată cu înaintarea în vârstă, pielea pierde elastină și colagen, iar capilarele devin mult mai vizibile.

Dacă aveți tenul deschis la culoare, cearcănele vor fi albastre. În schimb, dacă aveți tenul mai închis, cearcănele dvs. vor fi vineții sau maro închis. Intensitatea culorii crește dacă nu beți suficientă apă, nu consumați fructe și legume proaspete, vă expuneți des la stres fizic sau psihic și fumați. 

Alergiile sau virozele respiratorii pot avea același efect, deoarece afectarea unui organ vecin ochilor (nasul în aceasta situație) determină reacția de dilatare a capilarelor.

Pungi sub ochi

Acumularea de limfă în pleoapa inferioară formează inesteticele pungi de sub ochi. Acestea pot dispărea cu oarecare ușurință prin repaus, somn și hidratare, însă,  netratate coresponzator, devin fibroase și permanente.

De asemenea, pungile de sub ochi pot indica boli renale, alergice, tiroidiene, circulatorii dar și sinuzite, rinite, deviații de sept și alte probleme medicale. 

# installs the runtime libraries, needed for running existing clients sudo apt install ./libubiqclient_<version>_<arch>.deb # installs the development headers, needed for building or modifying clients sudo apt install ./libubiqclient-dev_<version>_<arch>.deb

Articole Asemanatoare

februarie 8, 2020
noiembrie 15, 2019
noiembrie 15, 2019
noiembrie 15, 2019
Fii la curent cu procedurile și ofertele Medissima
Newsletter
Contactează-ne astăzi pentru o recomandare personalizată
Abonare Newsletter
Newsletter
Contact
Agora Floreasca, Bucuresti, Calea Floreasca 111-113.
welcome@medissima.ro+40 314 055 333