Cand vorbim despre grasimea corporala, de cele mai multe ori ne referim la doua categorii: viscerala si subcutanata.
Grasimea viscerala este cea acumulata in abdomen, in spatiile dintre organe - intestine, ficat, splina, etc. si este extrem de periculoasa, fiind asociata cu riscul crescut de boli cardiovasculare, diabet de tip 2, risc crescut de cancer la san sau afectiuni la nivelul colecistului. Cantitatea de grasime viscerala este influentata mostenirea genetica, modificari hormonale si schimbari ale organismului odata cu inaintarea in varsta. Pe scurt, procesul de acumulare a grasimii la nivelul abdomenului decurge in felul urmator: celulele adipoase viscerale marite elibereaza acizi grasi direct in ficat prin vena porta, iar acestia sunt stocati in pancreas, inima si in organele abdominale. Intrucat aceste zone nu sunt menite sa stocheze acizi graşi, apar probleme de funcţionare a organelor interne.
Grasimea subcutanata se afla imediat sub piele, fiind grasimea corporala stocata in celulele numite adipocite. De aici si termenul de tesut adipos. Femeile tind sa acumuleze exces de grasime subcutanata pe solduri si coapse, iar barbatii pe abdomen, piept şi umerie.
La nivelul abdomenului, corpul uman are ambele tipuri de grasime, de aceea, in urma unei masuratori a circumferintei taliei, putem doar estima cantitatea de grasime viscerala. In general, depasirea a 88 de centimetri la femei si 102 centimetri la barbati in circumferinta taliei indica un risc crescut ale aparitiei de boli asociate grasimii viscerale.
Tipul de grasime, structura celulara, diferentele anatomice si fiziologice intre oameni fac necesara o investigatie amanuntita din punct de vedere medical si estetic, urmata de tratarea cu grija a fiecarei zone, folosind tehnologii de top.
Portofoliul nostru de terapii pentru remodelare corporala este variat, in centrul atentiei fiind in primul rand sanatatea si confortul dumneavoastra.