noiembrie 15, 2019

PORI DILATATI

Pe lângă produsele cosmetice potrivite tipului tău de ten, demachierea în fiecare seară şi monitorizatul în oglindă, e necesară şi utilizarea măştilor şi scruburilor. Cu toate acestea, pentru a rezolva problema porilor dilataţi, trebuie să alegi o abordare integranta. Porii produc o substanţă numită sebum. Este necesar ca pielea să fie hidratată şi saturată cu oxigen. […]

Pe lângă produsele cosmetice potrivite tipului tău de ten, demachierea în fiecare seară şi monitorizatul în oglindă, e necesară şi utilizarea măştilor şi scruburilor. Cu toate acestea, pentru a rezolva problema porilor dilataţi, trebuie să alegi o abordare integranta. 

Porii produc o substanţă numită sebum. Este necesar ca pielea să fie hidratată şi saturată cu oxigen. De asemenea, aceştia ajută la absorbţia ingredientelor sănătoase din cosmetice. Dar dacă pielea produce prea mult sebum şi nu este îngrijită corect, porii se dilată şi acumulează murdărie, ceea ce poate duce la acnee. 

Care sunt cauzele porilor dilataţi?


Excesul de producţie de sebum. Acest lucru poate fi cauzat de o alimentaţie proastă, de stres, de expunerea la soare fără protecţie, de îngrijirea incorectă a pielii sau de cosmeticele comedogene. 

Scăderea elasticităţii. Odată cu înaintarea în vârstă, producţia de colagen încetineşte, pielea devine mai puţin elastică, iar porii par mai mari. Deteriorările cauzate de expunerea la soare fără protecţie conduc, de asemenea, la distrugerea colagenului.

Gena. Oamenii de ştiinţă au descoperit că porii unei femei asiatice nu se schimbă mult odată cu vârsta, în timp de porii unei femei indiene sunt predispuşi să se dilate. Nu poţi schimba genele, dar dacă schimbi abordarea cu privire la ritualul de îngrijire a pielii şi ai grijă la alimentaţie, pielea ta va arăta mai bine. 

Alimentaţia corectă

Dacă tenul tău se îngraşă la doar 1 oră după îngrijirea de dimineaţă, înseamnă că pielea ta produce prea mult sebum.

E necesar să reduci numărul de carbohidraţi pe care îi consumi. Zahărul, pâinea albă, orezul alb şi alte alimente cu un indice glicemic ridicat fac ca pielea să producă mai mult sebum, iar porii se blochează, ceea ce poate duce la acnee. 

Adaugă ierburi şi condimente în mâncare. Scorţişoara, oregano, cuişoare, ghimbir şi usturoi, toate acestea împiedică procesele care duc la îmbătrânirea pielii şi scăderea elasticităţii. 

Curăţarea şi hidratarea

Pielea cu pori dilataţi trebuie să fie curăţată şi hidratată de două ori pe zi. Rămăşiţele cosmetice, celulele moarte ale pielii şi murdăria blochează porii. După curăţarea pielii, trebuie să o hidratezi cu un produs care te protejează de razele UV, de murdărie şi care e benefică elasticităţii. 

Articole Asemanatoare

februarie 8, 2020
noiembrie 15, 2019
noiembrie 15, 2019
noiembrie 15, 2019
Fii la curent cu procedurile și ofertele Medissima
Newsletter
Contactează-ne astăzi pentru o recomandare personalizată
Abonare Newsletter
Newsletter
Contact
Agora Floreasca, Bucuresti, Calea Floreasca 111-113.
welcome@medissima.ro+40 314 055 333