Tratament boala pilonidala

Boala pilonidală este o afecțiune inflamatorie ce apare ca urmare a acumulării firelor de păr în țesutul subcutanat din șanțul interfesier...

Discomfort
●●○○
Durata
30 min
Downtime
24 h

Chistul pilonidal apare ca o consecință a creșterii firelor de păr sub piele. Organismul considera firul de păr ca un corp străin și încearcă izolarea acestuia, formând o cavitate în jurul său. Netratarea determină evoluția bolii: chistul devine abces, iar acesta poate degenera în fistulă pilonidală.

Consultația inițială are rolul de a pune diagnosticul și a diferenția boala pilonidală de alte patologii cum ar fi unele tumori, lipoame, chisturi sebacee infectate sau alte tipuri de abcese. Ulterior, în funcție de stadiul de dezvoltare, se va stabili tipul de intervenție.

Procedura

Tratamentul inițial pentru un abces pilonidal constă în incizia și drenajul acestuia. Procedura se efectuează sub anestezie locală. Intervenția rezolvă episodul infecțios (abcesul), urmând ca pacientul să fie supus intervenției chirurgicale radicale (excizie).

Excizia constă în îndepărtarea întregului chist pilonidal, până la țesutul sănătos. Această procedură se efectuează sub anestezie generală. După ce chistul și țesutul infectat sunt eliminate, rana este cusută (excizia cu sutură primară). Plaga rezultată se vindecă în aproximativ două săptămâni, în funcție de dimensiunile chistului.

Părerile clienților

Recenzii

Nu există nici o recenzie încă.

Doar clienții înregistrați care au achizitionat acest produs pot lăsa o recenzie.

Doresc o programare

Ne onoram promisiunea de a raspunde nevoilor dumneavoastra cu profesionalism, pasiune si empatie.

Programeaza-te online

Proceduri asemănăntoare
Newsletter
Contact
Agora Floreasca, Bucuresti, Calea Floreasca 111-113.
welcome@medissima.ro+40 314 055 333