Himenoplastie

Himenoplastia – refacerea virginității, este o intervenție chirurgicală care constă în suturarea resturilor membranei himenale, cu scopul închiderii parțiale a orificiului vaginal.
Redarea virginității
Procedură nedureroasă
Discomfort:
●●●○
Durata:
60 min
Downtime:
5 zile

Înainte de a apela la aceasta procedură este nevoie de un consult ginecologic pentru a determina dacă himenul dumneavoastră poate sau nu să fie reconstruit.

În general, femeile care apelează la himenoplastie o fac din motive religioase sau culturale. Unele persoane doresc refacerea himenului înainte de căsătorie, altele datorită ruperii accidentale a acestei membrane - activități sportive sau solicitante, folosirea tampoanelor interne. Nu în ultimul rând, sunt femei care s-au născut fără membrană himenală. 

CUM FUNCȚIONEAZA

Procedura se va desfășura sub anestezie locală. Refacerea himenală poate fi efectuată în două feluri: fie prin coaserea fragmentelor himenului rămase în urma dezvirginării, fie prin reconstructia acestei membrane cu tesut vaginal propriu. Dupa finalizarea procedurii nu vor exista cicatrici și himenul va rămâne intact, până la contactul sexual.

 

PREGĂTIRE PENTRU PROCEDURĂ

Himenoplastia nu se efectuează în perioada menstruală. Data intervenției va fi stabilită în funcție de ciclul menstrual.

Cu două săptămâni înainte de operație, trebuie întrerupte:

  • Administrarea anumitor medicamente: aspirina, vitamina E, antidepresive și pastile de slăbit, deoarece acestea cresc sângerarea;
  • Fumatul, deoarece întârzie vindecarea.

 

PENTRU CINE ESTE POTRIVITĂ

Operația este benefică și poate fi efectuată pentru femeile care au o stare bună de sănătate și o concepție realistă despre rezultatele obținute.

Refacerea himenului contribuie la percepția de castitate și puritate a femeii, importantă și de necontestat în anumite cercuri sociale. Așadar, dacă doriți demonstrarea virginității, vă recomandăm ca intervenția să aibă loc cu cel puțin 6 săptămâni înainte de ziua nunții.

EFECTE ADVERSE

Ca în orice intervenție chirurgicală, există posibilitatea apariției unor complicații sau efecte adverse. Deși rare, menționăm posibile riscuri: infecția urinară, reacție alergică la anestezie, colecția hematică sau serică sub piele (hematom), sângerare prelungită, lezarea nervilor locali.

POST PROCEDURĂ

În primele 48 – 72 ore veți avea sângerări și disconfort care poate fi ținut sub control cu analgezice.

Vindecarea completă durează 4 – 6 săptămâni, timp în care trebuie respectate următoarele recomandări:

  • abstinența sexuală timp de minimum 6 săptămâni;
  • evitarea lenjeriei intime strâmte și înguste (chilot tanga) timp de cel puțin 1-2 săptămâni;
  • evitarea tampoanelor interne timp de cel puțin 6 săptămâni.

 

* DISCLAIMER: REZULTATELE FINALE POT VARIA IN FUNCTIE DE PARTICULARITATILE FIECARUI PACIENT.

doresc o programare pentru 


Ne onoram promisiunea de a raspunde nevoilor dumneavoastra cu profesionalism, pasiune si empatie.

Proceduri asemanatoare

aflati daca medissima vi se potriveste

Solicitati un apel gratuit


Ne onoram promisiunea de a raspunde nevoilor dumneavoastra cu profesionalism, pasiune si empatie.
Termeni si conditiiANPC
Copyright Medissima @ 2019

MEDISSIMA

Medissima este o clinica inegalabila in Romania, prin prisma dotarilor tehnologice de ultima ora si a calitatii serviciilor oferite in domeniul esteticii medicale.

NEWSLETTER

Va rugam sa asteptati!

Va multumim pentru inscriere!

instagramfacebook-officialphone-handsetmap-markerlaptop-phonecrossarrow-leftcheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram