Otoplastie

Otoplastia este operația estetică prin care se realizează atât corecția și remodelarea urechilor decolate (clăpăuge), cât și reconstrucția urechii în urma unor traumatisme sau malformații congenitale. Procedura conferă urechilor un aspect armonios și o poziție anatomică firească.
Discomfort:
●●●○
Durata:
90 min
Downtime:
5 zile

Consultația este primul pas în ameliorarea aspectului urechilor și a felului în care acestea vă încadrează fața. Medicul va evalua cazul și așteptările dumneavoastră, vă va prezenta opțiunile și rezultatele pe care le puteți obține.

Otoplastia este efectuată sub anestezie locală. Intervenția poate implica, în funcție de caz, îndepărtarea cartilagiului excesiv sau remodelarea acestuia pentru îmbunătățirea formei urechilor. Toate procedurile afectează doar urechea exterioară, fără niciun efect asupra acuității auzului. 

Durerea este, în general, minimă și se vor administra analgezice ușoare. 

CUM FUNCȚIONEAZĂ

Incizia se face în spatele urechii, se evidențiază cartilajul și apoi se modelează cu fire neresorbabile. După modelarea cartilajului, urechea este apropiată de cap, pielea este suturată, iar peste urechi se aplică un pansament elastic.

PREGĂTIRE PENTRU PROCEDURĂ

  • Dacă aveți probleme medicale (tensiune, afecțiuni vaasculare, diabet, epilepsie, alergii la diverse medicamente, etc.), anuntați medicul
  • Nu țineți cură de slăbire înainte de operație, deoarece vindecarea poate fi întârziată
  • Cu 2 săptămâni înaintea operației, întrerupeți consumul de aspirină sau alte medicamente ce pot influența coagularea sângelui (dacă luați anticoncepționale, întrerupeți administrarea cu o lună înainte)
  • Cu câteva zile înainte, evitați expunerea la soare
  • Nu mâncați și nu beți nimic în noaptea dinaintea operației

PENTRU CINE ESTE POTRIVITĂ

Operația este lipsită de riscuri și poate fi efectuată pentru pacienții cu vârste de peste 5 ani. Deși vârstele ideale pentru corecția urechilor sunt între 5 și 14 ani, adulții pot beneficia de rezultate la fel de bune.

EFECTE ADVERSE

Riscurile intervenției sunt minore, dar ceea ce este imprevizibil este calitatea cicatricii, deoarece fiecare persoană are o anumită capacitate de cicatrizare.

Foarte rar pot apărea acumulări de sânge (hematoame) sau infecții localizate la nivelul tegumentului, toate tratabile cu antibiotic.

POST PROCEDURĂ

Firele de sutură vor fi scoase după 10 zile de la operație. În săptămânile următoare, veți purta o banderolă elastică (de tenismen). În funcție de evoluția procesului de vindecare, medicul va ajusta perioada purtării banderolei - inițial va fi purtată în permanență, ulterior doar noaptea.

Recuperarea este rapidă: adulții își pot relua activitatea obișnuită după 2-3 zile, iar copiii se pot întoarce la școală după o săptămână.

În următoarele câteva luni, evitați expunerea la soare.

* DISCLAIMER: REZULTATELE FINALE POT VARIA IN FUNCTIE DE PARTICULARITATILE FIECARUI PACIENT.

doresc o programare pentru 


Ne onoram promisiunea de a raspunde nevoilor dumneavoastra cu profesionalism, pasiune si empatie.

Proceduri asemanatoare

aflati daca medissima vi se potriveste

Solicitati un apel gratuit


Ne onoram promisiunea de a raspunde nevoilor dumneavoastra cu profesionalism, pasiune si empatie.
Termeni si conditiiANPC
Copyright Medissima @ 2019

MEDISSIMA

Medissima este o clinica inegalabila in Romania, prin prisma dotarilor tehnologice de ultima ora si a calitatii serviciilor oferite in domeniul esteticii medicale.

NEWSLETTER

Va rugam sa asteptati!

Va multumim pentru inscriere!

instagramfacebook-officialphone-handsetmap-markerlaptop-phonecrossarrow-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram