Reconstructia lobului urechii

Este o procedura chirurgicala dedicata reconstructiei lobului auricular despicat congenital sau post-traumatic. Aceasta interventie reconstituie anatomia normala a lobului urechii.
Discomfort:
●●○○
Durata:
30 min
Downtime:
5 zile

Cum functioneaza

Tratamentul chirurgical presupune o micșorare a găurii pentru cercei sau, în cazul despicaturii complete, o reconstrucție integrală a lobulului urechii.

  • traumatismul acut e preferabil să fie tratat imediat, ca orice rană. Se dezinfectează plaga, se opreşte sângerarea și se poate reface lobul urechii cu păstrarea sau anularea găurii pentru cercel
  • dacă a trecut mai mult timp de la accident și rana s-a vindecat singură sau dacă e vorba despre o despicare parțială prin largirea orificiului, se poate remodela lobul urechii, de asemenea cu păstrarea sau anularea găurii pentru cercel
  • rezultatul estetic postoperator este foarte bun

Rezultate

Rezultatul este permanent și vizibil imediat postoperator, însă timp de 2 săptămâni, lobul urechii operate va fi mărit de volum față de cel sănătos, din cauza inflamației necesare vindecării.

Pregatire tratament

• nu mâncaţi şi nu beţi nimic după miezul nopţii, înaintea operaţiei; • este interzisă administrarea aspirinei şi a medicamentelor ce o conţin, cu 2 săptămâni înainte de operaţie; • la femei, de regulă operaţia trebuie făcută în afara perioadei menstruale; • trebuie să anunţaţi chirurgul şi medicul anestezist dacă aveţi probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sângerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente); • trebuie să anunţaţi medicul dacă purtaţi proteze dentare sau lentile de contact; • dacă fumaţi, planificaţi să vă lăsaţi cu cel puţin 1-2 săptămâni înainte de operaţie şi nu vă apucaţi decât după minimum 2 săptămâni după operaţie; • evitaţi să vă expuneţi în exces la soare înainte de operaţie, în special regiunea facială; • nu urmaţi o dieta strictă înainte de operaţie deoarece poate întârzia vindecarea; • dacă răciţi sau faceţi o infecţie de orice fel, operaţia trebuie amânată.

Pentru cine este?

Persoanele care au lobul urechii rupt, calibrat inestetic, mare pot efectua această procedură, în cazul în care își doresc îmbunătățirea aspectului

Efecte adverse

Există diferenţe foarte mari între pacienţi în ceea ce priveşte capacitatea de vindecare, astfel că rezultatul nu este niciodată complet predictibil. Într-un procent redus pot apărea mici cheaguri de sânge în spatele urechii, la nivelul inciziei sau mici infecţii localizate la nivelul tegumentului sau al cartilajului, care se tratează cu antibiotic.

Post tratament

Firele de sutură se scot la 10 zile de la operația de reconstrucție a lobului urechii și este recomandată purtarea de cercei tip clips iar o nouă gaură se poate face după 2-3 luni.

* DISCLAIMER: REZULTATELE FINALE POT VARIA IN FUNCTIE DE PARTICULARITATILE FIECARUI PACIENT.

doresc o programare pentru 


Ne onoram promisiunea de a raspunde nevoilor dumneavoastra cu profesionalism, pasiune si empatie.

Proceduri asemanatoare

aflati daca medissima vi se potriveste

Solicitati un apel gratuit


Ne onoram promisiunea de a raspunde nevoilor dumneavoastra cu profesionalism, pasiune si empatie.
Termeni si conditiiANPC
Copyright Medissima @ 2019

MEDISSIMA

Medissima este o clinica inegalabila in Romania, prin prisma dotarilor tehnologice de ultima ora si a calitatii serviciilor oferite in domeniul esteticii medicale.

NEWSLETTER

Va rugam sa asteptati!

Va multumim pentru inscriere!

instagramfacebook-officialphone-handsetmap-markerlaptop-phonecrossarrow-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram