Tratament boala pilonidala

Boala pilonidală este o afecțiune inflamatorie ce apare ca urmare a acumulării firelor de păr în țesutul subcutanat din șanțul interfesier (zona sacro-coccigiană). Se poate forma ca un chist, un traiect fistulos, sau dezvolta sub forma de abces. Tratamentul va fi decis de medicul specialist în urma consultului și a diagnosticării.
Rata de recidivă este redusă la minimum
Confort post-operator foarte bun
Recuperare rapidă
Dureri minore, controlabile cu analgezice
Discomfort:
●●○○
Durata:
30 min
Downtime:
24 h

Chistul pilonidal apare ca o consecință a creșterii firelor de păr sub piele. Organismul considera firul de păr ca un corp străin și încearcă izolarea acestuia, formând o cavitate în jurul său. Netratarea determină evoluția bolii: chistul devine abces, iar acesta poate degenera în fistulă pilonidală.

Consultația inițială are rolul de a pune diagnosticul și a diferenția boala pilonidală de alte patologii cum ar fi unele tumori, lipoame, chisturi sebacee infectate sau alte tipuri de abcese. Ulterior, în funcție de stadiul de dezvoltare, se va stabili tipul de intervenție.

Procedura

Tratamentul inițial pentru un abces pilonidal constă în incizia și drenajul acestuia. Procedura se efectuează sub anestezie locală. Intervenția rezolvă episodul infecțios (abcesul), urmând ca pacientul să fie supus intervenției chirurgicale radicale (excizie).

Excizia constă în îndepărtarea întregului chist pilonidal, până la țesutul sănătos. Această procedură se efectuează sub anestezie generală. După ce chistul și țesutul infectat sunt eliminate, rana este cusută (excizia cu sutură primară). Plaga rezultată se vindecă în aproximativ două săptămâni, în funcție de dimensiunile chistului.

* DISCLAIMER: REZULTATELE FINALE POT VARIA IN FUNCTIE DE PARTICULARITATILE FIECARUI PACIENT.

doresc o programare pentru 


Ne onoram promisiunea de a raspunde nevoilor dumneavoastra cu profesionalism, pasiune si empatie.

Proceduri asemanatoare

aflati daca medissima vi se potriveste

Solicitati un apel gratuit


Ne onoram promisiunea de a raspunde nevoilor dumneavoastra cu profesionalism, pasiune si empatie.
Termeni si conditiiANPC
Copyright Medissima @ 2019

MEDISSIMA

Medissima este o clinica inegalabila in Romania, prin prisma dotarilor tehnologice de ultima ora si a calitatii serviciilor oferite in domeniul esteticii medicale.

NEWSLETTER

Va rugam sa asteptati!

Va multumim pentru inscriere!

instagramfacebook-officialphone-handsetmap-markerlaptop-phonecrossarrow-leftcheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram