Tratament impotriva transpiratiei

Transpirația excesivă (hiperhidroza) este o afecțiune cutanată și neurologică, manifestată prin secreția excesivă a glandelor sudoripare, care depășește nevoile fiziologice de termoreglare. Tratamentul cu toxina botulinică este cel mai eficient mod de blocare a secreției glandelor sudoripare.
Tratament neinvaziv si rapid
Rezultate de durată
Poate fi repetat, cu rezultate din ce în ce mai bune
Discomfort:
○○○○
Durata:
50 min
Downtime:
2h

Hiperhidroza este o afecțiune dermatologică benignă, dar cu un impact negativ important asupra calității vieții pacientului.

Prin injectarea cu toxina botulinică este împiedicată eliberarea acetilcolinei de la nivelul neuronilor motori şi este redusă semnificativ producerea transpiraţiei.

CUM FUNCȚIONEAZĂ

Injectarea toxinei botulinice în zona afectată de hiperhidroză blochează eliberarea de sudoare din glande. Durata procedurii variază în funcție de severitatea și zona în care se manifestă afecțiunea.

Rezultatele sunt imediate și se mențin pentru aproximativ 6 luni. După această perioadă terminațiile nervoase se regenerează și transpirația abundentă va reapărea. Pentru a menține efectul, procedura va trebui repetată.

PREGĂTIRE PENTRU PROCEDURĂ

Este important să respectați următoarele protocoale înainte de injectarea cu toxină botulinică:

  • Cu 10 zile înainte, nu luați medicamente de tipul aspirină, ibuprofen, suplimente de tipul vitamina E, gingko biloba, ginseng, omega3 sau capsule cu ulei de pește - acestea și alte medicamente cu efect de „subțiere” a sângelui cresc riscul de sângerare și echimoză (vânătaie);
  • Evitați consumul de alcool cu câteva zile înainte de procedură;
  • Dacă vor fi tratate axilele, nu vă radeți/epilați cu 4 zile înainte de procedură;
  • În ziua procedurii evitați efortul fizic intens, sauna și alte activități care pot produce supraîncălzire;
  • Informați medicul dacă aveți alergii, afecțiuni active sau sunteți sub tratament medicamentos

POST PROCEDURĂ

În primele 24 de ore, aplicați comprese reci, fără a pune presiune pe zona tratată și evitați frecarea sau masarea.

În primele 5 zile, evitați consumul excesiv de alcool, medicamentele și suplimentele menționate în recomandările de pregătirea pentru procedură.

În prima săptămână nu epilați zona tratată și evitați efortul fizic intens, sauna, jacuzzi sau orice ar produce supraîncăzirea corpului.

CONTRAINDICAȚII

Nu este recomandată folosirea toxinei botulinice dacă: • aveți o infecţie în zona în care ar trebui să fii injectată • sunteți alergică la oricare dintre ingrediente • sunteți însărcinată sau crezi ai putea fi • aveți afecţiuni neurologice (ex. Miastenia Gravis). Sunt şi anumite medicamente şi substanţe care pot reacţiona cu Toxina botulinica, cum ar fi anumite antibiotice. Este important să îi menţionezi medicului dacă urmezi vreun tratament medicamentos.

Transpiraţia are un rol important în termoreglare, hidratarea pielii şi menţinerea echilibrului hidroelectrolitic. La pacienţii cu hiperhidroză, glandele sudoripare sunt normale din punct de vedere funcţional şi structural, cauza excesului de transpirație fiind un răspuns exagerat la stimuli emoţionali normali.

Hiperhidroza este de două tipuri:

* DISCLAIMER: REZULTATELE FINALE POT VARIA IN FUNCTIE DE PARTICULARITATILE FIECARUI PACIENT.

doresc o programare pentru 


Ne onoram promisiunea de a raspunde nevoilor dumneavoastra cu profesionalism, pasiune si empatie.

Proceduri asemanatoare

aflati daca medissima vi se potriveste

Solicitati un apel gratuit


Ne onoram promisiunea de a raspunde nevoilor dumneavoastra cu profesionalism, pasiune si empatie.
Termeni si conditiiANPC
Copyright Medissima @ 2019

MEDISSIMA

Medissima este o clinica inegalabila in Romania, prin prisma dotarilor tehnologice de ultima ora si a calitatii serviciilor oferite in domeniul esteticii medicale.

NEWSLETTER

Va rugam sa asteptati!

Va multumim pentru inscriere!

instagramfacebook-officialphone-handsetmap-markerlaptop-phonecrossarrow-leftcheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram