Tratament xantelasme

Xantelasmele sunt formate din materia grasă acumulată sub pielea de pe anumite părți ale pleoapelor superioare sau inferioare. Apar sub formă de pete cu margini regulate, ieșite în relief, de culoare gălbuie. Prin excizia chirurgicală, xantelasma este îndepărtata fără ca forma ochiului sa fie modificată și fără ca integritatea pleoapei sa fie afectata.
Intervenție nedureroasă
Rezultat imediat
Nu rămân cicatrici vizibile
Discomfort:
●●○○
Durata:
20-40 min
Downtime:
3 zile

Xantelasma este caracterizată printr-o depunere gălbuie de grăsime, cu formă și dimensiune variabilă, care iese din pleoapă. Dacă o xantelasma devine mai mare și nodulară, cu proporții de tumoare, ea poate fi numită xantom. În general, creșterea este non-canceroasă și nedureroasă, și nu afectează vederea persoanei afectate.

Depozitele de grăsime sub formă de xantelasmă pot apărea la orice vârstă, fără să fie asociate unor probleme de sănătate. Cu toate acestea, statisticile arată o prevalență în rândul persoanelor trecute de vârsta de 40 de ani și o mai mare frecvență la femei decât la bărbați.

De asemenea, xantelasma poate fi un indiciu al unor modificări ale lipidelor din sânge: colesterolului ridicat, diabet, anumite tipuri de cancer, hipotiroidism sau hiperlipidemie, de aceea specialiștii noștri vă pot recomanda efectuarea unui set de analize medicale.


PROCEDURA

După curățarea și dezinfectarea zonei cutanate ce urmează să fie tratată, vă este administrat un anestezic local, apoi este realizată excizia completă sau parțială a xantelasmelor, în funcție de extensia lor. Pot fi necesare mai multe ședințe în cazul formelor extinse de xantelasme, la interval de 3-4 săptămâni.

PREGĂTIRE PENTRU PROCEDURĂ

Cu toate că nu este necesară o pregătire înaintea realizării tratamentului de excizie a xantelasmelor, vă recomandăm să evitați expunerea la soare cu cel puțin o săptămână înainte.

EFECTE ADVERSE

În urma intervenției pot apărea:
• Roșeața (eritem)
• Vânătăi (echimoze)
• Ușor disconfort
• Senzație de căldură locală sau arsură
În cazuri excepționale pot apărea:
• Diferențe de culoare
• Subdenivelarea zonei tratate

POST PROCEDURĂ

În următoarele 7-10 zile acordați importanță igienei locale, folosind soluții antiseptice pentru curățare și aplicați creme emoliente și cicatrizante, până la vindecarea completă a pielii.
Pentru a evita apariția hiperpigmentărilor postinflamatorii, vă recomandăm folosirea cremelor cu fotoprotecție înainte de expunerea la soare.

* DISCLAIMER: REZULTATELE FINALE POT VARIA IN FUNCTIE DE PARTICULARITATILE FIECARUI PACIENT.

doresc o programare pentru 


Ne onoram promisiunea de a raspunde nevoilor dumneavoastra cu profesionalism, pasiune si empatie.

Proceduri asemanatoare

aflati daca medissima vi se potriveste

Solicitati un apel gratuit


Ne onoram promisiunea de a raspunde nevoilor dumneavoastra cu profesionalism, pasiune si empatie.
Termeni si conditiiANPC
Copyright Medissima @ 2019

MEDISSIMA

Medissima este o clinica inegalabila in Romania, prin prisma dotarilor tehnologice de ultima ora si a calitatii serviciilor oferite in domeniul esteticii medicale.

NEWSLETTER

Va rugam sa asteptati!

Va multumim pentru inscriere!

instagramfacebook-officialphone-handsetmap-markerlaptop-phonecrossarrow-leftcheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram