Ridurile sunt cute, pliuri sau incretituri ale pielii, care apar odata cu imbatranirea. Aparitia ridurilor este un fenomen natural, ce face parte din procesul de inaintare in varsta. Zonele care au cel mai mult de suferit de pe urma aparitiei ridurilor sunt: fata, gatul si mainile.
Pe langa factorul genetic, expunerea la radiatiile solare, deshidratarea, fumatul si unii factori de mediu pot contribui la aparitia ridurilor.
O serie de factori pot contribui la aparitia ridurilor – unii pot fi controlati, in timp ce altii nu.
Factorul genetic – acesta, de pilda, nu poate fi tinut sub control intrucat face referire la bagajul genetic al individului, primit de la parinti si bunici.Factorii de mediu – poluarea este un factor care poate contribui la aparitia timpurie a ridurilor, insa si expunerea la substante nesanatoase precum fumul de tigara ori anumite substante care declanseaza stres oxidativ la nivelul pielii pot fi responsabile pentru aparitia ridurilor. Expunerea la radiatiile UV creste, de asemenea, riscul de aparitie prematura a ridurilor, fie ca vorbim despre statul la plaja sau bronzul obtinut la solar. Radiatiile ultraviolete distrug fibrele de colagen si elastina, facand pielea sa isi piarda elasticitatea si fermitatea. Fumatul si consumul de alcool – aceste doua vicii pot favoriza apartia prematura a ridurilor. Fumatul reduce fluxul sanguin de la nivelul pielii, in timp ce alcoolul deshidrateaza pielea, favorizand formarea ridurilor. Expresii faciale repetate – miscarile si expresiile faciale duc la aparitia asa-numitelor riduri de expresie. Acestea apar din cauza rasului, incruntarii sau grimaselor facute in mod repetat. expresiile faciale duc la aparitia asa- numitelor riduri de expresie. Acestea apar din cauza rasului, incruntarii sau grimaselor facute in mod repetat.
Mai devreme sau mai tarziu, ridurile tot vor aparea pe chipul, gatul sau mainile tale. Insa ideal ar fi ca acest lucru sa se petreaca cat mai tarziu.
Iata ce poti face pentru a amana aparitia ridurilor: