noiembrie 15, 2019

Ridurile

Ridurile sunt cute, pliuri sau incretituri ale pielii, care apar odata cu imbatranirea. Aparitia ridurilor este un fenomen natural, ce face parte din procesul de inaintare in varsta. Zonele care au cel mai mult de suferit de pe urma aparitiei ridurilor sunt: fata, gatul si mainile. Pe langa factorul genetic, expunerea la radiatiile solare, deshidratarea, […]

Ridurile sunt cute, pliuri sau incretituri ale pielii, care apar odata cu imbatranirea. Aparitia ridurilor este un fenomen natural, ce face parte din procesul de inaintare in varsta. Zonele care au cel mai mult de suferit de pe urma aparitiei ridurilor sunt: fata, gatul si mainile.

Pe langa factorul genetic, expunerea la radiatiile solare, deshidratarea, fumatul si unii factori de mediu pot contribui la aparitia ridurilor.

Din ce cauza apar ridurile
Pe masura ce inaintam in varsta, pielea devine mai subtire, mai uscata si isi pierde din elasticitate si fermitate. Productia de colagen scade dupa varsta de 20 de ani, iar despre colagen se stie ca mentine pielea ferma si elastica. Nivelul de elastina scade si el treptat, odata cu inaintarea in varsta. Asadar, imbatranirea este de vina pentru aparitia ridurilor. Nu exista insa o varsta la care apar, aceasta diferind de la o persoana la alta, in functie de bagajul genetic, precum si de atentia acordata tenului de-a lungul timpului. Unele persoane observa primele riduri in jurul varstei de 40 de ani, in timp ce altele se pot confrunta cu aceasta problema inca de la 20 de ani.  
     Factori care favorizeaza aparitia ridurilor

O serie de factori pot contribui la aparitia ridurilor – unii pot fi controlati, in timp ce altii nu.

 Factorul genetic – acesta, de pilda, nu poate fi tinut sub control intrucat face referire la bagajul genetic al individului, primit de la parinti si bunici.Factorii de mediu – poluarea este un factor care poate contribui la aparitia timpurie a ridurilor, insa si expunerea la substante nesanatoase precum fumul de tigara ori anumite substante care declanseaza stres oxidativ la nivelul pielii pot fi responsabile pentru aparitia ridurilor. Expunerea la radiatiile UV creste, de asemenea, riscul de aparitie prematura a ridurilor, fie ca vorbim despre statul la plaja sau bronzul obtinut la solar. Radiatiile ultraviolete distrug fibrele de colagen si elastina, facand pielea sa isi piarda elasticitatea si fermitatea. Fumatul si consumul de alcool – aceste doua vicii pot favoriza apartia prematura a ridurilor. Fumatul reduce fluxul sanguin de la nivelul pielii, in timp ce alcoolul deshidrateaza pielea, favorizand formarea ridurilor. Expresii faciale repetate – miscarile si expresiile faciale duc la aparitia asa-numitelor riduri de expresie. Acestea apar din cauza rasului, incruntarii sau grimaselor facute in mod repetat. expresiile faciale duc la aparitia asa- numitelor riduri de expresie. Acestea apar din cauza rasului, incruntarii sau grimaselor facute in mod repetat.

Cum poti incetini aparitia ridurilor

Mai devreme sau mai tarziu, ridurile tot vor aparea pe chipul, gatul sau mainile tale. Insa ideal ar fi ca acest lucru sa se petreaca cat mai tarziu.

Iata ce poti face pentru a amana aparitia ridurilor:

  • Protejeaza-ti pielea de soare – avand in vedere ca radiatiile ultraviolete afecteaza colagenul si elastina, deshidratand totodata pielea si favorizand astfel aparitia ridurilor, ai face bine sa eviti, pe cat posibil, expunerea la soare. Atunci cand nu ai de ales si trebuie sa te expui acestor radiatii, foloseste protectie solara pentru a reduce daunele produse la nivel cutanat.
  • Hidrateaza-ti pielea – pielea deshidratata favorizeaza aparitia ridurilor. De asemenea, ridurile deja aparute sunt estompate daca pielea este hidratata.
  • Renunta la fumat – fumatul favorizeaza, prin blocarea fluxului sanguin, aparitia ridurilor la nivel cutanat.
  • Adopta o dieta sanatoasa – vitaminele, mineralele, precum si alti nutrienti, contribuie la mentinerea pielii frumoase si sanatoase.
  • Foloseste suplimente alimentare – nutrientii din suplimentele alimentare pot incetini procesul de formare a ridurilor, mentinandu-ti pielea tanara in ciuda trecerii anilor. Cu ajutorul procedurilor minim invazive,puteti obseva reducerea ridurilor  cu cel putin 5 , 7 ani.

Articole Asemanatoare

februarie 8, 2020
noiembrie 15, 2019
noiembrie 15, 2019
noiembrie 15, 2019
Fii la curent cu procedurile și ofertele Medissima
Newsletter
Contactează-ne astăzi pentru o recomandare personalizată
Abonare Newsletter
Newsletter
Contact
Agora Floreasca, Bucuresti, Calea Floreasca 111-113.
welcome@medissima.ro+40 314 055 333