noiembrie 15, 2019

Ten pigmentat

Culoarea pielii este determinata de pigmentul natural al fiecarei persoane, cunoscut sub numele de melanina. Organismul nostru secreta melanina pentru a proteja pielea de radiatiile UV. Cand apare un dezechilibru la nivelul secretiei de melanina, consecinta este hiperpigmentarea - aparitia petelor brune sau depigmentarea - pete deschise la culoare.  Localizarea lor, cel mai frecvent, este […]

Culoarea pielii este determinata de pigmentul natural al fiecarei persoane, cunoscut sub numele de melanina. Organismul nostru secreta melanina pentru a proteja pielea de radiatiile UV. Cand apare un dezechilibru la nivelul secretiei de melanina, consecinta este hiperpigmentarea - aparitia petelor brune sau depigmentarea - pete deschise la culoare. 

Localizarea lor, cel mai frecvent, este la nivelul feţei, decolteului, umerilor, braţelor şi mâinilor, în unele cazuri chiar şi la nivelul coapselor şi al gambelor. 

Tipuri de pete pigmentare 

  • pete de soare
  • pete de varsta 
  • pistrui 
  • alunite 
  • melasme (varianta avansata si potential grava) 

Potrivit statisticilor, 90% dintre persoane dezvolta această afectiune, insa doar 20% consulta un specialist in vederea tratarii problemei, de cele mai multe ori din considerente estetice. 

Cauze 

  • iritarea repetata a celulelor pigmentare ale pielii (melanocite) de catre razele ultraviolete 
  • neprotejarea pielii prin aplicarea lotiunilor fotoprotectoare inainte de expunerea la soare 
  • modificarile hormonale datorate sarcinii sau administrarii de medicamente (contraceptive orale, tratament de subtitutie hormonala) 
  • inaintarea in varsta   

Netratate la timp, petele pigmentare se fixeaza in straturile profunde ale pielii, iar eliminarea lor devine mult mai anevoioasa. Folosirea produselor de protectie solara actioneaza preventiv si, in acelasi timp, pot avea efect benefic asupra petelor existente, cu conditia de a fi aplicate constant pentru o perioada indelungata. 

Pentru un tratament de specialitate si eficient, va recomandam sa apelati la dermatologi care va pot pune la dispozitie proceduri si produse adecvate sensibilitatii pielii dumneavoastra. 

Articole Asemanatoare

februarie 8, 2020
noiembrie 15, 2019
noiembrie 15, 2019
noiembrie 15, 2019
Fii la curent cu procedurile și ofertele Medissima
Newsletter
Contactează-ne astăzi pentru o recomandare personalizată
Abonare Newsletter
Newsletter
Contact
Agora Floreasca, Bucuresti, Calea Floreasca 111-113.
welcome@medissima.ro+40 314 055 333